B2B på 1-2-3

Leadsgenerering med personlighet

Rykande heta leads för dina needs

Är din inkorg också full av stela massutskick som ser ungefär likadana ut? Inom B2B leadsgenerering är en vanlig strategi att kontakta så många som möjligt och hoppas på det bästa. Vi håller absolut med att ju fler desto bättre, men låter aldrig kvantiteten gå ut över kvaliteten. Vår hemliga ingrediens, som egentligen inte är så hemlig, till exakt och kontinuerlig generering av leads är den mänskliga touchen. Tillsammans med lång branscherfarenhet och mer än hundra verktyg och metoder, förstås.

Imba Leads - Att få grymma leads som genererar fler affärer - Imba SEO

Vad är ett “lead”?

Definitionen av ett “lead” är en kontaktperson som på något vis har interagerat med eller visat intresse för det er verksamhet har att erbjuda. Ett lead är alltså en professionell person på ett företag, och inte en privatperson. Interaktionen kan exempelvis vara att personen har gillat eller kommenterat ett inlägg på sociala medier, skickat någon form av intresseanmälan, förfrågan eller laddat ner informationsmaterial från er webbplats.

Leads behöver inte nödvändigtvis ingå i er egentliga målgrupp, vilket hjälper till att fånga upp potentiella affärer på ett bredare plan som ni annars hade riskerat att gå miste om. Tänk på leads som en booster, ungefär som den där första koppen kaffe på morgonen eller en nytankad bil. Det lämnar ert företag med en pirrigt koffeinstinn motivation och den nätta känslan av att bara flyga fram.

Vad är ett “lead”?

Att hitta leads manuellt tar tid, något som de flesta företagare har allt annat än oändligt av. Hos Imba Leads finns moderna beprövade strategier, en intuitiv och användarvänlig portal samt ett helt team med affärs-specialister bakom ratten. Och vet du vad vi har mer? Just det, tid.

Vi vet allt om ackumulering av potentiella kunder, sociala medier, marknadsföring och online-försäljning. Våra specialister har en unik uppsättning av kompetenser som tillsammans har potentialen att nå fantastiska resultat. Hos oss går kalkylerad data och sofistikerad kommunikation hand i hand, något som gör oss unika på marknaden. När vi valde att kombinera effektiv AI med den mänskliga handen visste vi att vi hade en vinnare!

Så arbetar vi med leadsgenerering

Hos Imba Leads tar vi det bästa från två världar och satsar på det som vi vet fungerar. Våra säljprospektorer, leadkoordinatorer, dataanalytiker och leadsgeneratorer är alla KPI-drivna och arbetar både med inbound leads och outbound leads. Många byråer väljer att specialisera sig på en marknadsföringsstrategi och uteslutande köra stenhårt på den. Vi på Imba Leads har istället valt att kombinera både inkommande och utgående leads.

Målet med inbound leadsgenerering är att få frivilligt inlämnade kontaktuppgifter genom innehåll som du själv delar med dig av. Detta är ett mycket effektivt sätt att “värma upp” kunden innan en säljare tar kontakt.

Vid outbound leadsgenerering används t.ex. annonser och e-post för att nå potentiella intressenter. Många anser outbound lead generation att vara en ineffektiv metod, dock på väldigt felaktiga grunder. Allt för ofta används denna strategi helt utan relevant data eller analyser, och resultatet blir ett sånt där stelt massutskick som vi pratade om längre upp. Våra specialister använder outbound-generering på ett uträknat sätt som inte gör annat än att komplettera våra inbound-metoder.

Med hjälp av över hundra verktyg, ny teknik och kreativa huvuden skapar vi personliga och tilltalande kampanjer. Något som bevisligen ökar svarsfrekvensen markant!

1

Insamling av data

För att utforma den mest personliga och riktade kampanjen studerar vi din marknad omsorgsfullt och samlar in all nödvändig data. Du presenteras sedan för din dedikerade leadkoordinator, som noggrant matchats med just ditt projekt och strategi. 

2

E-post eller LinkedIn strategi

Baserat på den information vi samlat in och tidigare framgångar utformar vårt marknadsföringsteam en personlig strategi tillsammans med din koordinator. Vi då arbetar främst med leadsgenerering via e-post och LinkedIn.

3

Kampanjen lanseras

Kampanjen lanseras av din koordinator och övervakas av oss. Miljön vi befinner oss i är otroligt konkurrensutsatt, och tack vare denna medvetenhet jagar vi ständigt fräsch data och nya verktyg för att din kampanj ska förbli framgångsrik. 

4

Klara, färdiga, leads!

Du hittar dina leads samlade i kundportalen. Här får du en komplett översikt i en enkel och funktionell dashboard, där du lätt kan hålla koll på alla leads, meddelanden och kontaktuppgifter. Vi poängsätter till och med hur “het” ett lead är på en skala från 0-100, en av många godisbitar att upptäcka i vår kundportal! 

Leadsgenerering

Vi kontaktar dig